#FIB-RW-23000812Reading & Writing: Fill in the BlanksCore & AcademicMediumReal Exam Prediction

Penguin World

Official Question Material
Prep: Varies

The emperor is the giant of the penguin world and the [blank] iconic of the birds of Antarctica. Gold patches on their ears and on the top of their chest brighten up their blackheads. Emperors and their closest relative, the king penguin, have unique breeding cycles, with very long chick-rearing periods. The emperor penguins breed the furthest south of any penguin species, forming large colonies on the sea-ice surrounding the Antarctic continent. They are true Antarctic birds, rarely [blank] in the subantarctic waters. So that the chicks can fledge in the late summer season, emperors breed during the cold, dark winter, with temperatures as low at - 50°C and winds [blank] to 200 km per hour. They trek 50-120 km (30-75 MLS) over the ice to breeding colonies which may include thousands of individuals. The female lays a single egg in May then passes it over to her mate to incubate whilst she goes to the sea to feed. For nine weeks the male fasts, losing 45% of his body weight. The male balances the egg on his feet, which are [blank] in a thick roll of skin and feathers. The egg can be 70°C warmer than the outside temperature.

Sample Answer & Audio Transcript

The emperor is the giant of the penguin world and the most iconic of the birds of Antarctica. Gold patches on their ears and on the top of their chest brighten up their blackheads. Emperors and their closest relative, the king penguin, have unique breeding cycles, with very long chick-rearing periods. The emperor penguins breed the furthest south of any penguin species, forming large colonies on the sea-ice surrounding the Antarctic continent. They are true Antarctic birds, rarely seen in the subantarctic waters. So that the chicks can fledge in the late summer season, emperors breed during the cold, dark winter, with temperatures as low at - 50°C and winds up to 200 km per hour. They trek 50-120 km (30-75 MLS) over the ice to breeding colonies which may include thousands of individuals. The female lays a single egg in May then passes it over to her mate to incubate whilst she goes to the sea to feed. For nine weeks the male fasts, losing 45% of his body weight. The male balances the egg on his feet, which are covered in a thick roll of skin and feathers. The egg can be 70°C warmer than the outside temperature.
Instant AI Speech & Writing Feedback

Practice This Question with Real-Time AI Scoring

Record your voice or submit your writing to get official Pearson-aligned scores (10-90) across Oral Fluency, Pronunciation, Grammar, and Content in 1.2 seconds.

Launch AI Practice Now

Pearson Official Scoring Guide for Reading & Writing: Fill in the Blanks

Scored Enabling Skills

  • Communicative Skills & Enabling Skills

Timing Standard

Response Window: Official Pearson Exam Standard

💡 Examiner Strategy & Pro Tip:Maintain focus on accuracy, timing, and Pearson automated scoring rubrics.